23 август 2018

В рамките на една година членовете на Поколение Z ще бъдат повече от Милениълите

LinkedIn

Източник: Bloomberg

Много скоро милениълите ще бъдат надминати по брой от поколение Z.

През 2019 година поколение Z ще наброява 32 процента от земното население, което понастоящем е 7,7 милиарда души, с което ще изместят милениълите, които са 31,5%. Поне това показва анализът на Блумбърг, по данни предоставени от ООН, в който като гранична година е използвана 2000/2001-а.

Идната година хората, родени през 2001-а, ще станат на осемнадесет – мнозина от тях ще станат студенти, ще имат право да гласуват и в зависимост от националността им – да пият или пушат, без да нарушават закона. Поколение Z не познава не-дигиталния свят и израсна на фона на събития като „войната срещу тероризма“ и Световната криза.

„Основната разлика между двете групи, ако не броим възрастта, е самопознаването на едните, противопоставено на егоцентричността на другите,“ пише в доклада си „Поколението Z – новото предизвикателство пред търговците на дребно“ изпълнителната директорка на „Ърнст енд Янг“ Марси Меримън. Според нея милениълите „са далеч по-вторачени в онова, което ще им донесе полза. Същевременно очакват от другите, в това число и фирмите, с които работят, да намерят разрешение на проблемите. В другия край са по-младите от тях, които съвсем инстинктивно търсят начини да намерят свои решения.“

От демографска гледна точка това предаване на щафетата ще бъде от полза за куриерските компании, производителите на всякакви джаджи и тъй наречената икономика на свободната заетост. Междувременно обаче други сектори се изправят пред нови предизвикателства, особено що се отнася до образованието, организаторите на събития, луксозните марки и дори играчите на голф – игра, в която средната възраст на участниците вече надвишава петдесет години, поне в САЩ.

Повече можете да научите ТУК.