15 юли 2018

5 футуристични технологии от сериала Западен свят и кога ще станат реалност

LinkedIn

Създателите на научнофантастични книги, филми и телевизионни сериали разказват истории за възможни или въображаеми светове – техните виждания се простират от реалното до фантасмагорията. Когато гледаме “Западен свят“, чиято зрителска аудитория растеше с всеки изминал епизод и чийто финал бе гледан от 2.2 милиона зрители, бяхме изпълнени с очаквания след тридесет години светът да стане онова възможно бъдеще, показано ни от създателите му.

Ако се върнем обаче към определенията за действителност и фантазия, за факти и измислици, то никой от нас не би бил в състояние да отгатне с каква точност един научнофантастичен филм е предсказал бъдещето.

На практика обаче, бихме могли да възприемем цялостната картина за бъдещето, когато се настроим и изследваме нейните съставни части, особено що се отнася до технологиите, които ни се представят. По един своеобразен начин, когато размишляваме над правдоподобността на фантастичните инструменти и всякакви други изобретения, появяващи се в тези измислени истории, ние леко повдигаме завесата, зад която се крие бъдещето.

Вижте повече ТУК.